Корисні статті

Її обожнюють в Італії вже сотні років, але вона була майже невідома до останнього часу в інших країнах світу. Історія: у середньовіччі ця культура була дикою, тож, збираючи її, можна було добре заробити, адже її використовували для виробництва муранського і венеціанського скла Популярність: зараз включають в раціон багато модних ресторанів світу Попит: насіння агретті зараз […]

Світовий попит на лохину продовжує зростати, переважно, завдяки лікувальним властивостям, які приписують цій культурі. Завдяки цьому ціна на лохину є високою, що зумовлює великий потенціал культури і зацікавленість нею різних країн. Україна: експорт продовжує зростати Лохина — одна з найпопулярніших культур для нових плантацій в Україні. На початку квітня очікували експортний обсяг від 4500 до […]

Останнім часом українські виробники все більше уваги приділяють вирощуванню нішевих культур. При цьому, в даному випадку мова йде як про овочі, так і про фруктах і ягодах. Такий тренд, обумовлений відразу декількома факторами. Перш за все, зацікавленість аграріїв у виробництві такої продукції продиктовано зростанням попиту на неї всередині країни, адже більшість з цих овочів і […]

Глобальний ягідний конгрес визнав нову екзотичну ягоду – жимолость. Розпорядженням Європейської Комісії, жимолость внесена в офіційний перелік продуктів харчування в ЄС, де її називають «хаскап» (haskap). Жимолость може бути нішевий ягідної культурою, при цьому основним предметом дискусії є питання про те, чи є у жимолості будь-які перспективи. Нерепрезентативні опитування споживачів в Україні, що більшість споживачів […]

У 2018 році експорт української аграрної продукції зріс на 5,4% – до $ 14,8 млрд, повідомляє Аналітичний відділ Ради з питань експорту продовольства. 1 місце: Індія – $ 1,8 млрд, яка купує українські: бобові овочі овес соєва та соняшникова олія 2 місце: Китай – $ 1 млрд. кукурудза – $ 489 млн, соняшникова олія – […]

На сьогоднішній день на лісову чорницю, свіжу і заморожену доводиться: 47% за вартістю 44% відсотка за обсягом всього експорту м’яких ягід з України.

Де краще вирощувати: – Херсонська обласьть – Миколаївська область – Запорізька область. Грунт: супіщаний (найкраще) Період вегетації: більше 120-140 днів Урожайність імбиру: від 5 тонн / га до 30 тонн / га. Переваги: відсутність конкурентів на ринку можна отримати близько $ 10 тис. прибутку

Врожайність фруктів і ягід 2017 склала 2 млн тонн. Український урожай фруктів і ягід в 2017 році склав 2 млн тонн з 194 тисяч га при врожайності 105,2 ц / га. Лідерами стали: Серед зерняткових культур – яблука – 1,08 млн тонн за врожайності 118,6 ц / га. Серед кісточкових – слива – 200 тис. […]

Найбільше було зібрано овочевих культур в областях: Херсонській (1,26 млн т), Дніпропетровській (0,7 млн т), Харківській (0,69 млн т), Київській (0,57 мільйона т), Миколаївській (0,55 млн т) Львівській (0,51 млн т)

В Україні вирощувати виноград прибутковіше, ніж зерно або соняшник. У 2017 році середній в Україні показник рентабельності виробництва винограду склав 74,6% проти: 37,8% в зернових культурах, 63% – у соняшнику, 52% – у сої 45% – у ріпаку Поступається виноград тільки культурам: гречці – 87,5%, ягодам – 104% хмелю – 100,4%. Як вирощувати виноград за […]

За підсумками 2017 року, 10 основних видів овочів, за обсягами експорту: 1. помідори 2. баштанні 3. яблука 4. картопля 5. цибуля 6. капуста 7. огірки 8. полуниця 9. черешня 10. лохина

В м. Дніпро, одне з ільських господарств почало виробництво чорного ферментованого часнику. Чорний часник вирощується відповідно до класичної азіатської технологієї – методом природної ферментації в умовах високих температур і певної вологості, без додавання будь-яких барвників і хімічних речовин. За рахунок цукру і амінокислот, що виділяються за цей період, часник набуває чорний колір. Чорний ферментований часник: […]