Утилізація агроволокна. Правильні способи

На території України агроволокно використовують чимало фермерів. Часто агроволокно можна побачити на дачних ділянках. Воно допомагає вирощувати сільськогосподарські культури, захищає рослини від спеки, заморозків та інших негативних погодних умов. Цей матеріал часто використовують для вирощування овочів у теплицях. Агроволокно має доступну ціну, тому кожен охочий може придбати його для використання на своїй ділянці.

З часом агроволокно втрачає свої властивості і стає непридатним до використання. Через 3-7 років матеріал може висихати і кришитися унаслідок дії зовнішніх чинників. Також можуть з'являтися діри та інші механічні пошкодження. Що ж робити з агроволокном, яке вже не можна використовувати? Є кілька способів утилізації агроволокна, проте лише один із них є правильним.

Давайте ж розглянемо варіанти, за допомогою яких можна утилізувати агроволокно:

  • Перший, і помилковий, спосіб позбутися непридатного агроволокна – це закопування в землю, адже термін розкладання поліпропілену в землі становить понад 50 років.
  • Другим, і також помилковим, способом позбавлення від агроволокна є його спалення. Здавалося б, що агроволокно може швидко згоріти разом із побутовим сміттям. Але це не зовсім так. До складу агроволокна входить поліпропілен. Під час горіння він встигне лише розплавитися, оскільки температура вогню не буде достатньою для його повного знищення. Він перетвориться на липку масу, яка нікуди не дінеться. За деякий час ця маса просто застигне і стане твердою. Вам нічого не залишиться, крім того, як залишити рештки агроволокна на місці горіння. Таким способом Ви не зможете утилізувати його.
  • Третім способом, і єдиним правильним на сьогодні є здача використаного агроволокна в спеціальні пункти прийому вторсировини. У великих містах і районних центрах можна викинути агроволокно в спеціальні контейнери для пластикових відходів. По всій Україні з'являється дедалі більше таких контейнерів, тому можливість викинути непотрібне агроволокно є у кожного фермера. Надалі сміття з контейнерів переправляють на спеціальні переробні заводи. В Україні багато підприємств, які переробляють поліпропілен. Після вторинної переробки він ще може прослужити в інших виробах.

Тепер Ви знаєте, що агроволокно можна правильно утилізувати І для цього не потрібно його спалювати або закопувати.

З кожним днем ​​фермери і дачники на своїх ділянках використовують нові матеріали, інструменти та технології для того, щоб виростити якісну продукцію й отримати високу врожайність. Використовуючи всі інноваційні переваги, слід пам'ятати про те, що необхідно стежити за станом ґрунту і турбуватися про екологію в цілому. Тому, якщо  агроволокно вже відслужило свій термін, не викидайте його в загальний контейнер, не паліть і не закопуйте в землю. Користуйтеся перевіреними способами утилізації. Так Ви зможете зберегти екологію і позбутися від непотрібного матеріалу.

  • Утилізація агроволокна. Правильні способи

ТМ "Agreen" © Всі права захищені. Часткове або повне копіювання інформації сайту можливо тільки з дозволу правоообладателя