Як обрати найкращі касети? Поради та рекомендації.

Вітаємо на сайті Agreen– ваш надійний партнер у справах агропромисловості! Сьогодні ми звертаємо увагу на один з ключових аспектів садівництва та городництва – вибір оптимальних касет для вашого господарства.

Касети, безумовно, є невід'ємною частиною сучасного методу вирощування рослин. Їхня роль у створенні здорового та продуктивного оточення для вашої культури важлива, але як обрати найкращі касети саме для ваших потреб? Розгляньмо деякі ключові моменти.

1. Розмір касети

Перш за все, слід врахувати розмір вашого саду чи городу. Якщо ви власник великого агропідприємства, то оптимальним вибором можуть бути касети великого розміру для ефективного вирощування значних кількостей рослин. З іншого боку, для власників невеликих ділянок ідеально підходять компактні касети, які економлять простір та полегшують обслуговування.

2. Матеріал та виробники

Обираючи касети, звертайте увагу на їхній матеріал – від нього залежить тривалість експлуатації та стійкість до різних погодних умов. 

Касети виготовляють з різних видів пластику, кожен з яких має свої особливості. 

  • Полівінілхлорид (або, скорочено, ПВХ) – найбільш не дорогий матеріал, з не високою міцністю (через що частіше буває дуже товстим). Головний плюс – дешевизна, головний мінус – крихкий, містить хлор і не підлягає переробленню.  

  • Поліпропілен, же, навпаки, коштує дорожче і більш міцний, стійкий до більшості пошкоджень при роботі. З мінусів – погано витримує прямі сонячні промені та температуру понад + 50°С.                                                                                                 

  • Полістирол – практично позбавлений недоліків ПВХ і поліпропілену, не шкідливий, міцний, добре витримує мийку і чистку.                                                               

Звертайте увагу на виробників, які саме матеріали додаються в касети. Непоганою підказкою при виборі касет за матеріалом може стати їх запах – якщо він занадто різкий, від таких касет краще відмовитися. Обирайте перевірених виробників, які, наприклад додають в склад пластифікатори. Дану речовину, вводять до складу полімерних матеріалів для надання їм пластичності, еластичності та збільшують термін використання. Власне касети ТМ Agreen - виготовлені з високоякісного пластику, що прослужить декілька сезонів.

3. Підґрунтя та дренаж

Розглядаючи касети, визначтеся з характеристиками ґрунту вашого саду чи городу. Деякі касети оснащені системами додаткового дренажу, що робить їх ідеальним вибором для забезпечення оптимальних умов для кореневої системи рослин.

4.Форми комірок

Форма комірки впливає на зручність роботи з ним. Можна виділити такі форми осередків:

  • Квадратна, прямокутна

  • Кругла (циліндрична)

  • Конічна(конусоподібна)

Як обрати касети для розсади за формою? Квадратні або прямокутні форми комірок можуть стати хорошим вибором для рослин, коріння яких розростаються «вшир», розгалужені – тоді для них буде досить простору. Розсаду з круглих комірок зручніше пересаджувати в ґрунт. А ось конічні осередки відмінний вибір для рослин, коріння яких активно проростають вглиб, плюс витягування з таких осередків відбувається простіше і зменшує ймовірність пошкодження кореневої системи.

5.Обʼєм комірок

Крім кількості комірок при виборі касет для розсади враховують їх об'єм (великі, дрібні, глибокі), оскільки комірки бувають різні за формою та розміром. І оскільки кожна культура має свої особливості вирощування, то для різних рослин одна і та ж касета для розсади може не підійти. Тому перед тим, як купувати касети, слід звернути увагу на те, для яких саме рослин вони підходять. Нижче наводимо зручну таблицю для підбору касет до відповідної культури! 

Надійні касети – це запорука успішного вирощування рослин. При виборі звертайте увагу на ваші індивідуальні потреби та враховуйте конкретні умови вашого городу чи саду. З Agreen ви завжди можете розраховувати на високоякісні рішення для вашого господарства! 

Не забудьте переглянути наш каталог касет та іншого садового інвентарю за посиланням: https://agreen.ua/kassety-dlja-rassady/


  • Як обрати найкращі касети? Поради та рекомендації.

ТМ "Agreen" © Всі права захищені. Часткове або повне копіювання інформації сайту можливо тільки з дозволу правоообладателя