Популярні нішові культури - агреті

Її обожнюють в Італії вже сотні років, але вона була майже невідома до останнього часу в інших країнах світу.

Історія:
у середньовіччі ця культура була дикою, тож, збираючи її, можна було добре заробити, адже її використовували  для виробництва муранського і венеціанського скла

Популярність:
зараз включають в раціон багато модних ресторанів світу

Попит:
насіння агретті зараз купити непросто, бо всі хочуть її вирощувати

Користь:
вважається «суперфудом», є дієтичним продуктом (іноді порівнюють зі шпинатом, але за смаком вони не схожі).
багата на вітамін А, кальцій, вітаміни C, B1, B2, B3, B6 і E і є джерелом хлорофілу, фосфору, і магнію.
має сечогінний ефект, завдяки високому вмісту води.
Корисна для рекультивації засолених ґрунтів, оскільки витягує з них соду.

Вживання в їжу:
зазвичай відварюють, іноді запікають або смажать,
додають в супи, соуси, салати, пасту та інші страви

ТМ "Agreen" © Всі права захищені. Часткове або повне копіювання інформації сайту можливо тільки з дозволу правоообладателя