Популярні нішові культури - агреті
Її обожнюють в Італії вже сотні років, але вона була майже невідома до останнього часу в інших країнах світу.
Історія:
у середньовіччі ця культура була дикою, тож, збираючи її, можна було добре заробити, адже її використовували для виробництва муранського і венеціанського скла
Популярність:
зараз включають в раціон багато модних ресторанів світу
Попит:
насіння агретті зараз купити непросто, бо всі хочуть її вирощувати
Користь:
вважається «суперфудом», є дієтичним продуктом (іноді порівнюють зі шпинатом, але за смаком вони не схожі).
багата на вітамін А, кальцій, вітаміни C, B1, B2, B3, B6 і E і є джерелом хлорофілу, фосфору, і магнію.
має сечогінний ефект, завдяки високому вмісту води.
Корисна для рекультивації засолених ґрунтів, оскільки витягує з них соду.
Вживання в їжу:
зазвичай відварюють, іноді запікають або смажать,
додають в супи, соуси, салати, пасту та інші страви