Застосування агроволокна в залежності від його типу. Біле та чорне агроволокно

Агроволокно є спеціальним матеріалом, виготовленим зі 100% поліпропілену шляхом термоскріплення поліпропіленової нитки. Воно не містить токсичних речовин і не піддається гнилі, плісняві чи шкідникам. Агроволокно стійке до різних середовищ, включаючи кислі та лужні, і може залишатися на місці навіть при введенні рідких добрив. 

Агроволокно може бути використане для різних культур, включаючи овочі, фруктові дерева, ягоди та квіти. Воно сприяє створенню оптимальних умов для росту рослин, забезпечуючи необхідну температуру ґрунту, вологість і захист від комах і птахів без блокування сонячного світла. Агроволокно забезпечує ефективний захист від заморозків, граду і росту бур'янів.

Агроволокно буває різних типів, залежно від чого будуть змінюватися способи його застосування. Біле агроволокно використовується для захисту рослин від низьких температур і шкідників, чорне - для мульчування.

Як використовувати агроволокно біле?

Матеріал даного виду застосовується в якості укривного матеріалу для захисту від низьких температур. Одним з найбільш важливих характеристик білого агроволокна є його щільність. Саме від цього параметра залежить те, від яких за силою заморозків зможе захистити матеріал. Вирощування овочів під агроволокном трохи нагадує вирощування в теплиці з плівки або скла. Але у порівнянні з такими теплицями агроволокно має багато переваг - довговічність, повітро- і вологопроникність, відсутність ефекту лінзи. Крім того, теплицю можна зробити, використовуючи агроволокно.

Біле агроволокно може використовуватися декількома способами:

  • Безпосередньо для накриття на грунті. В цьому випадку матеріал використовують для укриття грунту з розсадою. Для цього обирають легке агроволокно, яке не перешкоджатиме рослинам розвиватися. Розвиваючись, культура буде підіймати легкий матеріал. Цей спосіб застосовується при вирощуванні багатьох плодових культур, зелені та овочів.

  • На тимчасових конструкціях. Існує закономірність - чим вища конструкція, тим щільнішим має бути агроволокно. Крім того, при виборі щільності варто орієнтуватися на особливості вирощуваної культури й кліматичних умов місцевості.

  • У теплицях. В деяких випадках таке застосування агроволокна є раціональним - це мінімізує витрати на опалення конструкції. Крім того, використання агроволокна всередині теплиці дозволяє отримати врожай швидше.

Для захисту багаторічних рослин. За допомогою білого агроволокна захищають багаторічні рослини від зимового холоду. Для цього потрібно лише прикрити матеріалом стовбур дерева. Теж саме можна робити та з кущами та іншими невисокими багатолітниками, в деяких випадках, зробивши над ними каркас.

Таким чином, біле агроволокно має широкий спектр застосування і неодмінно буде корисним при вирощуванні й в догляді за рослинами.

Як використовувати агроволокно чорне?

Чорне агроволокно застосовується для мульчування. І хоч способів його застосування не так багато, як у білого агроволокна, цей матеріал має безліч своїх переваг. Чорне агроволокно ефективно бореться з бур'янами - використовуючи його можна забути про необхідність прополювати город. Крім того, завдяки своїм якостям матеріал створює сприятливий мікроклімат над поверхнею грунту. 

Процедура використання чорного агроволокна є досить простою і передбачає наступні кроки:

  • Підготовка ґрунту. Земля на потрібній ділянці очищається від бур'янів і скопується.

  • Укладання агроволокна. Агроволокно укладається на потрібну ділянку і прикладається по краях підручними засобами (пісок, камінь, колоди) або спеціальними кілочками.

  • Пророблення отворів. Після того, як матеріал викладено і зафіксовано, можна розпочинати пророблення надрізів для рослин. Їх розмір, кількість і близькість один до одного визначається особливостями вирощуваної культури.

  • Висадка рослин. В отвори в агроволокні сіється насіння або висаджується розсада. Після висадки рослин можна в плановому режимі здійснювати полив і вносити добрива - матеріал, з якого виготовляється чорне агроволокно, відмінно пропускає вологу.

Чорне агроволокно особливо часто використовується при вирощуванні ягід, оскільки в цьому випадку плоди не тільки розвиваються швидше (цьому сприяє особливий мікроклімат, який створює агроволокно для кореневої системи), але й залишаються чистими.

Використання агроволокна від бур'янів також позбавляє від необхідності використовувати гербіциди, що сприятливо позначається на корисності продуктів, їх екологічності та безпеки. Для того, щоб агроволокно служило максимально довго, а досвід його використання був тільки позитивним, варто вибирати якісний матеріал.


  • Застосування агроволокна в залежності від його типу. Біле та чорне агроволокно

ТМ "Agreen" © Всі права захищені. Часткове або повне копіювання інформації сайту можливо тільки з дозволу правоообладателя