Захист рослин від холодів та морозів: використання укривного матеріалу

Захист рослин від холодів та морозів є важливою задачею для городників та садівників. Один з ефективних способів захисту рослин - це використання укривного матеріалу. Ось кілька порад щодо використання такого матеріалу:

Вибір матеріалу. Для захисту рослин від морозів використовують спеціальне укривне агроволокно. Це неткане полотно білого кольору, яке має хороші захисні властивості та добре пропускає повітря і світло. Купити укривне агроволлокно можна щільністю від 17 до 50 г/кв.м, різних розмірів. Залежно від щільності, біле агроволокно захищає від морозів до -7°С.

Час укриття. Важливо покрити рослини укривним матеріалом заздалегідь, перед настанням перших морозів. Якщо чекати до пізньої осені, рослини можуть вже зазнати стресу від низьких температур.

Метод укриття. Залежно від щільності агроволокна, його можна стелити як безпосередньо на рослини, так і використовувати для створення парників та теплиць. Так, агроволокно 17-30 г/кв.м – це легке полотно, яке використовується на грядках після висаджування розсади. При укладанні агроволокна щільністю вище 30 г/кв.м потрібно використовувати дерев'яні, пластикові або металеві опори. Через високу щільність і велику вагу стелити такий матеріал безпосередньо на рослини не рекомендується, так як полотно може їх зламати.

Правильне кріплення. Укривне агроволокно потрібно добре закріпити, щоб воно не піднімалось від вітру. Зафіксувати агроволокно можна за допомогою спеціальних кілочків або насипом землі по периметру.

Видалення снігу. Якщо Ви використовуєте укривний матеріал під час зими, періодично видаляйте сніг, який може накопичитися на ньому. Сніг може створити додаткове навантаження на рослини і матеріал.

Вчасне зняття укривного агроволокна. Після закінчення морозів, зніміть укривний матеріал, щоб рослини могли нормально розвиватися.

Отже, якщо вчасно купити укривне агроволокно, можна захистити рослини від морозів та вітру взимку та ранньою весною, а в результаті, і майбутній урожай.

Наші менеджери з радістю розкажуть Вам про особливості та переваги агроволокна, та допоможуть купити укривне агроволокно потрібної щільності для задоволення Ваших потреб.

  • Захист рослин від холодів та морозів: використання укривного матеріалу

ТМ "Agreen" © Всі права захищені. Часткове або повне копіювання інформації сайту можливо тільки з дозволу правоообладателя