НОВІ ПОПУЛЯРНІ НІШОВІ КУЛЬТУРИ // АГРЕТТІ

Її обожнюють в Італії вже сотні років, але вона була майже невідома до останнього часу в інших країнах світу.

Історія:
у середньовіччі, ця культура була дикою, на зборі її можна було добре заробити, бо її використовували  для виробництва муранського і венеціанського скла.

Популярність:
зараз включають в раціон багато модних ресторанів світу

Попит:
насіння агретті зараз купити непросто, бо всі хочуть її вирощувати

Користь:
вважається "Суперфудом", є дієтичним продуктом (іноді порівнюють зі шпинатом, але за смаком вони не схожі).
багата на вітамін А, кальцієм, вітамінами C, B1, B2, B3, B6 і E і є джерелом хлорофілу, фосфору, і магнію.
володіє сечогінним ефектом, завдяки високому вмісту води.
Корисна для рекультивації засолених грунтів, так як витягує з них соду.

Вживання в їжу:
як правило, відварюють, іноді запікають або смажать
Її додають в супи, соуси, салати, пасту та інші страви

ТМ "Agreen" © Всі права захищені. Часткове або повне копіювання інформації сайту можливо тільки з дозволу правоообладателя