Як вибрати агроволокно: поради та рекомендації

Використання агроволокна значно спростило життя дачників, городників та фермерів. З його допомогою можна захистити рослини від негативного впливу погодних умов, від бур’янів та шкідників, а також, підвищити врожайність, покращити якість вирощуваних культур та прискорити процес дозрівання рослин.

У цій статті хочемо дати Вам поради, як правильно вибрати агроволокно та на що звернути увагу.

По-перше, потрібно визначити, для яких потреб необхідне агроволокно. Воно буває білого, чорного, коричневого та зеленого кольору. Залежно від кольору агроволокно має різне призначення.

  • Біле агроволокно застосовується як покривний матеріал для створення ефекту парника. Біле агроволокно захищає рослини від несприятливих погодних умов та заморозків, що забезпечує отримання раннього урожаю.
  •  Чорне агроволокно має ефект мульчування, його використовують як захист від бур'янів. Крім того, воно забезпечується швидке прогрівання ґрунту, так як чорне агроволокно поглинає більшу кількість тепла. Мульча перешкоджає зайвому випаровуванню вологи з ґрунту, запобігаючи його пересиханню.
  • Агроволокно коричневого та зеленого кольору виконує такі ж функції, як і чорне агроволокно, але його ще добре використовувати в ландшафтному дизайні завдяки природньому кольору.

По-друге, при покупці слід звернути увагу на щільність агроволокна. Від цієї характеристики залежить, величина заморозків, від яких воно захищає рослини, а також, чи можна його стелити безпосередньо на культури або потрібен каркас.

  • Агроволокно 17 г/м², 19 г/м², 23 г/м² - це тонке та легке полотно, яке викладають на ґрунт поверх посадженого насіння або розсади. Воно захищає від заморозків до -5⁰С. 
  • Агроволокно 30 г/м²  більш щільне і розраховане, як для безпосереднього укладання на грядки, так і для створення тунельних парників, за допомогою дуг. Легко витримує заморозок -5⁰С, відмінно захищає рослини від вітру, граду, навіть снігу.
  •  Агроволокно 50 г/м² - використовується для укриття пapників і тeплиць, укриття кущів і дepeв від мopoзу. Захищає від xoлoду дo -8⁰С.

У нас Ви можете купити агроволокно різної щільності та розмірів для будь-яких потреб, з доставкою в будь-яке місто України: Вінницю, Київ, Одесу, Миколаїв, Черкаси, Чернівці, Хмельницький, Харків, Дніпропетровськ, Львів, Тернопіль, Луцьк, Ужгород, Івано-Франківськ, Рівне , Чернівці, Суми, Полтаву, Кіровоград, Херсон, Запоріжжя.

Щоб дізнатись детальніше та замовити укривне та мульчуюче агроволокно переходьте за посиланням: https://agreen.ua/agrovolokno/

  • Як вибрати агроволокно: поради та рекомендації

ТМ "Agreen" © Всі права захищені. Часткове або повне копіювання інформації сайту можливо тільки з дозволу правоообладателя